Marifoons

Het woord marifoon is een samentrekking van de woorden maritiem en telefoon en is een heel belangrijk veiligheidsmiddel aan boord. Het grootste voordeel is dat u met één communicatiemiddel een grote groep mensen en vaartuigen bereikt. Dit is natuurlijk prettig als u in een noodsituatie verkeert.

Een mobiele telefoon biedt dan ook uitkomst, maar het bereik is simpelweg een stuk minder groot. Om maar niet te spreken van de netwerkdekking, die op het water ook niet altijd gegarandeerd is.


In de pleziervaart bent u niet verplicht om een marifoon aan boord te hebben, anders dan in de beroepsvaart. Maar, zoals gezegd, het is ook als pleziervaarder een ontzettend veilige manier van communiceren.

Mocht u over willen gaan tot aanschaf van een marifoon, let dan wel op dat tenminste één persoon aan boord aanwezig moet zijn die gecertificeerd is om een marifoon te bedienen. Mocht u daar geen beschikking hebben, dan kunt u zich beter oriënteren op een portofoon. Want zonder certificaat mag u ook geen marifoon aan boord installeren.


Mocht u toch een beter gevoel hebben over een marifoon, maar u heeft het bedieningscertificaat niet en wil dat wel halen? Kijk dan op de website van het Agentschap Telecom voor meer informatie over dit onderwerp.


Nautic Discount levert een uitgebalanceerd assortiment Marifoons van Icom en Sailor en heeft praktijkervaring in het installeren en in bedrijf stellen van Marifoons. U kunt ons dus altijd bellen als u een vraag heeft over deze producten.